Choco-Speculaas-Notenpasta met MCT!!

MCT stimuleert de aanmaak van ketonen van binnenuit. Wist je dat? Geniaal spul is het. Het voedt, vult en geeft energie. Ik hou ervan!

Al een hele tijd geleden sloeg ik een receptje op van Manon. Een speculoospasta die ik echt graag eens wilde maken. Vandaag viert zij haar 6 jarig instagram bestaan en vond ik het tijd om eindelijk eens aan de slag te gaan.

Natúúrlijk volgde ik het recept niet exact, want ja, I'm your Ketobalans Bibi, en recepten volgen is niet mijn sterkste kant.
Ik gaf het recept mijn eigen draai, en voegde dus mct toe, en cacao. Gotta love it!

Je maakt deze pasta heel makkelijk, en je kan hem lekker eten op een ketobroodje, bij je ketopap, of de ingevroren porties lekker als een 'snack'.

Dit heb je nodig:
175 gram amandelen
25 gram erythritol (Eventueel aanvullen met vloeibaar zoet naar smaak)
20 gram cacao
1,5 EL Koekkruiden
30 gram MCT Red vanille met astaxanthine (dit kan je vervangen door gewone MCT)

De amandelen moet je eigenlijk 10 minuten roosteren op 180°C zoals Manon in haar recept vertelt, maar ik had het geduld niet.

Ik deed alle ingrediënten, met flink wat zout in een blender en vermaalde het, terwijl ik steeds wat water toevoegde (ongeveer 40 ml totaal) tot een smeuïge pasta. 

Dit water is perfect te vervangen door olie, maar ik gokte dat dit een recept zou zijn waar ik moeilijk vanaf zou kunnen blijven, en heb het bij water gehouden. Dat beperkt dat schade wat als ik alles in 1 keer op zou eten zullen we maar denken.

De helft bewaar ik in de koelkast, de andere helft heb ik ingevroren in bonbonvormpjes. Heerlijk als tussendoortje.

Enjoy your food, Enjoy your Keto Journey
Liefs,

Bibi

laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om je de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
You have successfully subscribed!
This email has been registered