Keto Shoarma

Een veelzijdig recept kregen we opgestuurd van Merel van Merel_keto.lowcarb.journey.  Een shoarma schuitje!
Dat is voor avonds heerlijk met een lekkere salade erbij, maar wat dacht je als bijgerecht bij de borrelplank? Dat wil toch iedereen! 

Kijk ook nog even op de Instagram van Merel voor nog meer lekkere recepten! 

Wat heb je nodig om dit lekkers ook te maken!
BODEM
150 gr geraspte mozzarella 
30 gr roomkaas 
50 gr amandelmeel 
1 ei 
Knoflookpoeder
Oregano 
 
VULLING
300 gr shaormavlees 
20 gr tomatenblokjes (blik)
50 gr geraspte kaas oud 
1 paprika 
1 rode ui
BEREIDING
Zet de verwarm de oven voor op 200 graden en bak onder tussen het shaormavlees met de paprika gaar.
Smelt de mozzarella met roomkaas au bain Marie 
kan eventueel ook 30 sec in de magnetron. 
Als de kaas helemaal gesmolten is voeg je de amandelmeel, kruiden (naar smaak) en het eitje eraan toe en kneed dit tot een deegje. 
Laat het deeg even 15 min afkoelen zodat hij iets minder plakkerig word. 
Rol het deeg vervolgens tussen 2 bakpapiertjes uit.
Leg in het midden van je deeg de tomatenblokjes even uitsmeren, daar op de shaorma met paprika (hou 1 goede lepel achter ) vervolgens strooi je de kaas erover en dan de ui ringen  en als laatst voor het mooie verdeel je de laatste stukjes shaorma. 
Vouw de kale stukjes deeg over de vulling maar je hoeft hem niet dicht te maken zo blijft het een schuitje 
Zet dit alles voor 20/30 min in de oven even een beetje in de gaten houden. 
Als het klaar is serveer je dit met een lekkere salade en een beetje knoflooksaus (callowfit)..
Wij eten hier met zijn tweeën van..
Veel plezier met maken en uiteraard het opeten ♡
Ga jij dit lekker schuitje ook maken? Laat het ons weten en deel het op de sociale met de tag @merel_keto.lowcarb.journey en. @ketobalans!  

 

Liefs, 

 

laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om je de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
You have successfully subscribed!
This email has been registered