Ik ben een macromuts!

Daar waar we qua koken met groenten 2 verschillende kampen hebben binnen het team van Ketobalans zijn onze meningen ook wat verdeeld over het al dan niet berekenen en bijhouden van macro’s. Ik zelf ben een echte macromuts. 

Vanaf het begin dat ik mij verdiepte in keto is mij geleerd je macro’s uit te rekenen via een daarvoor bestemde calculator en te eten naar die macro’s. Als mensen bij mij komen met de vraag waarom afvallen niet lukt zal dat dan ook een van mijn eerste vragen zijn. Heb je zicht op je macro’s? Weet je wat je eet, of zou ‘moeten’ eten?

Dit is iets wat voor mij werkt en waar ik ook altijd op terug kan vallen. Ik ben zelf iemand die de hele dag kan eten. Je zal me niet gauw horen zeggen dat ik verzadigd ben of dat een maaltijd ‘vult’. Ik ervaar, wellicht door mijn antipsychotica, nooit écht een verzadigd gevoel en kan doorgaan en doorgaan met eten. Eten op gevoel is dus ook niet echt weggelegd voor mij, want ik doe me dan zo te goed aan yoghurt, kwark, whey, vlees, kaas, ei, dat mijn koolhydraten dan misschien wel mogen kloppen maar de andere macro’s echt door het dak gaan. Dit is onnodig en stagneert diverse processen in mijn lijf. Die van het afvallen maar óók de diepe ketose en de daarbij behorende energie.

Dus ja, ik ben een macromuts. Ik bereken ze regelmatig (als gewicht, vetpercentage of activiteiten level verandert) opnieuw en houd bij wat ik eet zodat ik zicht heb of wat ik eet ook daadwerkelijk klopt. Voor veel mensen kan dat laatste nogal een opgave zijn en als jij voelt dat dit niet bij jou past zou ik het je ook zeker niet aanraden. 

Je moet kiezen voor een manier die voor jou vol te houden is, en als het afwegen en bijhouden van voeding daar niet bij hoort is dat niet aan jou besteedt. Feit blijft echter wel dat het heel fijn inzicht geeft en je kan bijschaven waar nodig. Mij geeft het rust, houvast en motivatie. 

Doe wat werkt.
Leer zwemmen in jouw eigen vijver. Zoals ik dat schrijf in mijn eerdere blog.
https://www.ketobalans.nl/blogs/keto-lifestyle-recepten/ga-op-keto-avontuur


Ben jij nou ook een macromuts, macrobaas, of gewoon een heerlijke genieter? Op mijn instagram @my.keto.cloud heb ik zojuist een heerlijk cake recept geplaatst die écht prima ketomacros heeft en daarmee voor iedereen geschikt is. 

1 opmerking

  • geplaatst op door Euny

    Hier ook een echte macro muts. Of ben ik macro nuts 🤣🤣🤣.
    Ik bereken alles, dat geeft me rust en dan weet ik waar dat ik aan toe ben. Denk dat ik zou overeten als ik mn macros niet zou berekenen

laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om je de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
You have successfully subscribed!
This email has been registered