Kaasbroodje

In alle soorten en maten.

Zachte kaas, harde kaas, platte kaas, pittige kaas. 
Geitenkaas, koeienkaas, schapenkaas. Jammer eigenlijk dat er geen hanenkaas bestaat. De combinatie Kip&Kaas would be famous... 

Met elke kaas kan je heerlijke broodjes maken. Afhankelijk van het gebruik van vezels / zaden / pitten of noten krijg je steeds weer een hele andere structuur. Deze keer was het een ontzettend luchtige, enigszins ei-achtig cake'je. Heerlijk om in plakjes te snijden en voor het eten nog even op te bakken in roomboter.

Ook deze 'kaas-cake' is weer super makkelijk te maken. Makkelijk mee te variëren ook, maar voor jullie heb ik hier nu de basis beschreven.

Dit heb je nodig:
- 8 eieren
- 130 gram Philadelphia Intense
- Theelepel bakpoeder
- Zout of kruiden naar smaak
- 100 gram Roomboter

Alles in de blender en een goeie tijd laten draaien tot hij lekker luchtig gedraaid is. Ik bakte hem af in een cakeblik. op 180°C. Ongeveer 30 minuten, maar let altijd zelf even op. Hij mag uit de oven als een prikker er droog uit komt. 

Deze is wat sompig, maar echt heerlijk om in plakjes te snijden en voor het eten nog even op te bakken in roomboter. Als een soort hartig wentelteefje.

Smakelijk! Liefs, Bibi

laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om je de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
You have successfully subscribed!
This email has been registered