Keto Roti

Hi allemaal, 

Vandaag een heerlijk recept voor Roti. Surinaams eten is sowieso al een favoriet van mij en ik haalde dan ook geregeld roti, sinds we keto eten is dat natuurlijk niet meer mogelijk. 

Ik laat me er alleen niet door uit het veld slaan en maak hem daarom zelf, helemaal keto natuurlijk! Dit receptje is voor 3-4 personen. 

Heb je nog meer inspiratie nodig kijk dan eens op m'n Instagram of website

Ingredienten Rotiplaat:
- 100 gr amandelmeel
- 15 gr psylliymvezels
- 2 tl bakpoeder
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.5 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl garam massala
- 3 tl zout
- 2 eiwitten
- 200 ml kokend water
- 25 gr ghee
 
Eieren:
- 4 eieren
- 1 el ghee
 
Ingrediënten vulling:
- 800 gr kippendijfilet
- 200 gr kousenband
- 250 gr koolraap
- 2 el ghee
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 el garam massala
- 40 gr tomatenpuree
- 2 tl loas
- 1 tl komijnpoeder
- 100 ml water
- madam Jeanette (liever iets minder pittig? - 2 tl sambal)
 
Bereiding Rotiplaat:
(de hoeveelheid van ingrediënten hier opnieuw vermeld zodat je niet hoeft terug te scrollen met dit lange recept)
Meng in een grote kom 100 gr amandelmeel met 15 gr psylliumvezels, 2 tl bakpoeder,
1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl massala, en 3 tl zout meng dit goed door elkaar, voeg de 2 eiwitten toe en 200 ml kokend water.
Mix tot één geheel en laat het rusten voor minstens 15 minuten.
Daarna snijd je het in 4 gelijke stukken.
Pak 2 vellen bakpapier en vet die goed in.
Leg één voor één het deeg tussen de vellen bakpapier en rol voorzichtig uit tot een plaat.
Bak daarnan in een koekenpan, met ghee, aan beide kanten goudbruin.
Bereiding ei:
Kook 4 eieren voor 8 minuten, pel de eieren en bak ze in een koekenpan met 1 el ghee.
Als ze gele vlekjes krijgen van de ghee haal je ze uit de pan en laat je ze rusten voor straks.
Bereiding kip:
Snij de kippendij, koolraap en ui in stukjes. Hak de knoflook fijn. Pak een grote pan met dikke bodem. Voeg er 2 el ghee aan toe fruit hierin 1 ui met 4 teentjes knoflook. Voeg daarna 40 gr tomatenpuree, 800 gr kipdijfilet, 250 gr koolraap en 200 gr kousenband toe. Meng het even goed met elkaar en voeg dan 2 el massala, 100 ml water, 2 tl laos en het madam Jeanette pepertje. Liever niet te pittig, voeg dan enkel de sambal toe. Leg de 4 eieren in de pan en laat met de deksel op de pan even doorkoken tot alles gaar is.
Voedingswaarde 1 portie met 1 roti plaat:
- Kcal 668
- Khd 8.0
- Ei 66.1
- Vet 41.0
 
Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan, ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media. Mij kun je erin taggen met @keto_ilona
Liefs, 
 

1 opmerking

  • geplaatst op door Evi

    Hoi Ilona,
    Moet je Ghee gebruiken of kan het ook met een ander vet?W
    Gr.
    Evi

laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'alle cookies toestaan' om je de allerbeste ervaring te bieden. Klik op Cookies accepteren om de site te blijven gebruiken.
You have successfully subscribed!
This email has been registered